Pietra Ligure, Ligurië, Italië: appartement met zeezicht

De eerste week van juli 2022 hebben wij Pietra Ligure bezocht. Wij verbleven in een appartement van een vriendelijke Italiaanse die naast het appartement samen met haar moeder woonde. Het appartement bevindt zich op de 3de verdieping van een kleinschalige appartementencomplex. En heeft een super uitzicht op het stadje en de middellandse zee.

Bij aankomst zijn wij heel vriendelijk ontvangen door de moeder van de eigenaresse. Met wat pijn en moeite wist zij uit te leggen dat wij de auto op verschillende plekken rond het gebouw konden parkeren. De auto hebben we trouwens verder niet gebruikt omdat we ons prima konden vermaken in Pietra Ligura.

Het was ongeveer 15 minuten lopen naar het stadje en het publiek toegankelijk strand. Van de berg af natuurlijk prima en terug berg op was het even volhouden op verschillende korte stukken die relatief stijl waren.

Pietra Ligure is een echt Italiaans vakantie plaats. Veel buitenlandse toeristen vind je er niet maar natuurlijk wel veel Italiaanse die vaak ook daar genieten van een vakantie met het hele gezin inclusief opa en oma. In het stadje zijn heerlijke Italiaans schepijs tentjes ook ook bijvoorbeeld tentje waar je heerlijke foccacia kan kopen. Dit deden we vaak voor de lunch op het strand.

Pietra Ligure heeft aan de boulevard 2 publieke strandjes. De strandjes waren niet echt breed maar toch voldoende. Wel verbazen wij ons over het grote stukken met min over meer lege privé stranden. Maar goed …

In het appartement hebben wij ge-ontbeten met Yoghurt en aardbeien (ook de kleine supermarkt was op loopafstand). Daarna daalden wij af naar het stadje en zette het ontbijt voort met nog 2 cappuccino met croissant (niet duur voor rond de 5 euro).

De temperatuur was aan de ongewoon warme kant (dat vond je eigenaresse ook) zowel overdag als ’s nachts rond de 30 graden. Wij sliepen daarom met de deuren open om toch nog iets van een “koel” windje op te vangen.

Laat een reactie achter